Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 2. 2022

hruškový koláč

  • TĚSTO:

    NÁPLŇ:

    • plnotučný tvaroh 100 g
    • žervé 200 g
    • vejce 1 ks
    • vanilkový extrakt 1 lžička
    • velké hrušky 5 ks
    • vlašské ořechy 50 g
    • tekutý med 2 lžíce
    •  
    •    V misce smíchejte prosátou mouku, cukr, sůl, máslo, žloutek a cca 3 lžíce studené vody. Z ingrediencí vypracujte hladké těsto, které následně nechejte zhruba 30 minut odpočívat v lednici. 
    •   Nízkou koláčovou formu vymažte máslem a vložte do rozválené těsto. Ořízněte přečnívající okraje. Propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut do trouby rozehřáté na 190 stupňů. 
    •    V misce smíchejte tvaroh, žervé, vejce, a extrakt. Směs rovnoměrně naneste na koláčové těsto, přidejte rozpůlené, oloupané a očištěné hrušky. Zasypte ořechy a zakapejte medem. 
    • Pečte v troubě cca 45 minut, dokud nebude povrch zlatavý.

Hruškový koláč z Bretaně – Recepty iDNES.cz